Hanne

Hanne Oosterlijnck

Wat? zang

Met haar sensuele verschijning en haar zwoele stem vervoegt Hanne Folgazán waardoor de samenklank van de meerstemmigheid hemels kleurt. Hanne volgde zangles bij Didier Deruyter (pianist Ozark Henry) aan de popschool Art Factory te Roeselare. Naast Folgazán zingt Hanne ook bij Redcoat, The Folklof Orchestra en The Ballroom Orchestra.

Bart

Bart Oosterlijnck

Wat? Akoestische & elektrische gitaar

Akoestische en elektrische gitaar. Speelde 15 jaar bij Alverweeghe en vond dat het dringend tijd was voor iets anders: poppy folk! Founding father van de groep en componist van de meeste nummers. Houdt van allerlei muziekjes: blues, folk, latin, rock, ssw, pop, country, americana, fingerpicking, ... de wortels van de Folgazánsound

Hein

Hein Vanhuyse

Wat? Fluiten, accordeon, zang

Als kind kon hij al op zeven manieren fluiten, met mond, lippen, tong, ... tot speelgoed toe. Op 9-jarige leeftijd gestart met lessen dwarsfluit. Op 22 jarige leeftijd een eerste prijs behaald aan het Conservatorium van Antwerpen. Speelde in diverse orkesten, kamermuziekgroepen binnen diverse genres ... en gaf een aantal jaren les in dwarsfluit, maar staat het liefst op een podium muzikaal te communiceren met het publiek.

Koen

Koen Vanderbauwhede

Wat? Basgitaar

Speelde vroeger net als Bart bij Alverweeghe, maar houdt de blik vooral ambitieus naar de toekomst. Staat vaak zichtbaar te genieten op het podium en straalt die spirit graag uit naar de andere Folgazánners. There is more than just business, weet Koen, en dat 'more' is meer bepaald muziek! Het boeit hem "om met hart en ziel de muzikale trein op wild wegdraaiende sporen te helpen sturen. Had ik ooit een goede stem gehad, dan was ik Sting achterna gegaan...

Yentl

Yentl Vanderiviere

Wat? Zang, keys, sax

Al van toen ze acht jaar oud was, speelt Yentl muziek. Meestal tref je haar zingend achter haar piano aan maar de laatste jaren speelt ze ook regelmatig een deuntje op haar saxofoon. Yentl studeerde af als muziekpedagoge aan het LUCA School of Arts campus Lemmens. Ze geeft onder andere piano- en zangles en muziekinitiatie bij verschillende muziekscholen. Naast het zingen bij Folgazán heeft ze nog een project als singer-songwriter en zingt ze mee bij het koor Scala & Kolacny Brothers.

Lieven

Lieven Oosterlijnck

Wat? Geluidstechniek

Mr Decibel. In een vorig leven erg gevreesd in sportmiddens. De oren van de groep in de zaal of op de wei. Mag als enige aan al die knopjes prutsen, de gelukzak!