Bart

Bart Oosterlijnck

Wat? Akoestische & elektrische gitaar

Akoestische en elektrische gitaar. Speelde 15 jaar bij Alverweeghe en vond dat het dringend tijd was voor iets anders: poppy folk! Founding father van de groep en componist van de meeste nummers. Houdt van allerlei muziekjes: blues, folk, latin, rock, ssw, pop, country, americana, fingerpicking, ... de wortels van de Folgazánsound

Ruuth

Ruuth Oosterlijnck

Wat? Piano, accordeon, zang

Muziek is als ademen voor Ruuth. Als kleuter zong ze zichzelf elke avond in slaap en wist ze samen met haar nichtjes en neven de familie op feestjes te animeren. Op de muziekacademie volgde ze gitaar en piano. Naast het zingen en haar liefde voor gitaar en piano is Ruuth een gepassioneerd klimster.

Charlotte

Charlotte Peyskens

Wat? Viool

Charlotte Peyskens kende een muzikale thuis. Terwijl papa 'rockte', spoorde mama haar aan om licht klassieke muziekjes mee te spelen op viool. Jaren later startte Charlotte samen met broer Leander haar eerste bandje "Lebocha" op en verdiepte ze zich ook in de folk, world- en jazzmuziek. Ze studeerde af aan de Gentse Kunsthumaniora in de richting muziek en paaide haar honger naar beter aan verschillende muziekscholen. Uiteindelijk koos ze haar eigen weg en bleef ze sleutelen aan haar eigen kenmerkende stijl, ontsproten uit de smeltkroes van muziekgenres waarmee ze opgroeide.

Hein

Hein Vanhuyse

Wat? Fluiten, accordeon, zang

Als kind kon hij al op zeven manieren fluiten, met mond, lippen, tong, ... tot speelgoed toe. Op 9-jarige leeftijd gestart met lessen dwarsfluit. Op 22 jarige leeftijd een eerste prijs behaald aan het Conservatorium van Antwerpen. Speelde in diverse orkesten, kamermuziekgroepen binnen diverse genres ... en gaf een aantal jaren les in dwarsfluit, maar staat het liefst op een podium muzikaal te communiceren met het publiek.

Koen

Koen Vanderbauwhede

Wat? Basgitaar

Speelde vroeger net als Bart bij Alverweeghe, maar houdt de blik vooral ambitieus naar de toekomst. Staat vaak zichtbaar te genieten op het podium en straalt die spirit graag uit naar de andere Folgazánners. There is more than just business, weet Koen, en dat 'more' is meer bepaald muziek! Het boeit hem "om met hart en ziel de muzikale trein op wild wegdraaiende sporen te helpen sturen. Had ik ooit een goede stem gehad, dan was ik Sting achterna gegaan...

Pieter-Jan

Pieter-Jan Jordens

Wat? Drums en percussie

Pieter-Jan Jordens is van jongs af bezeten door de ritmische kant van muziek. Na het behalen van zijn opleiding Podiumtechnieken aan het Rits in Brussel heeft hij zich hier helemaal op toegelegd. Als autodidact volgde hij stages bij Johan de Baedts, Wouter Vandenabeele en Maarten Decombel om zijn instrumentarium met onder andere percussie te verruimen. Zijn erg brede muzikale interesse bezorgde hem flink wat ervaring bij verschillende groepen. Vandaag speelt hij bij RedCoat, Follia, Kadril en houdt hij Folgazán met subtiel en strak drum- en percussiewerk in toom.

Hanne

Hanne Oosterlijnck

Wat? zang

Met haar sensuele verschijning en haar zwoele stem vervoegt Hanne Folgazán waardoor de samenklank van de meerstemmigheid hemels kleurt. Hanne volgde zangles bij Didier Deruyter (pianist Ozark Henry) aan de popschool Art Factory te Roeselare. Naast Folgazán zingt Hanne ook bij Redcoat, The Folklof Orchestra en The Ballroom Orchestra.

Lieven

Lieven Oosterlijnck

Wat? Geluidstechniek

Mr Decibel. In een vorig leven erg gevreesd in sportmiddens. De oren van de groep in de zaal of op de wei. Mag als enige aan al die knopjes prutsen, de gelukzak!